Realisatie Ruth in een ander licht

033Fotostad en fotoproject Ruth

033fotostad-doorkijken Ruth in een ander licht033Fotostad in Amersfoort toont iedere twee jaar een hoogwaardig overzicht van de ontwikkelingen binnen de fotografie, met een oog voor traditie en de blik gericht op de toekomst. De volle breedte van de fotografie komt aan bod: documentair, sociaal, straat, sport, landschap, portret en reclame (als voorbeelden). Nieuw talent wordt gepresenteerd samen met gevestigde namen. Het uitgangspunt is: stilstaan, verwonderen, vergelijken en genieten.

Het intense gesprek over het wereldwijde migratievraagstuk wordt ook in Amersfoort volop gevoerd. 033Fotostad wil een bijdrage leveren aan de brede maatschappelijke discussie door een zestal indringende portretten van vluchtelingen te tonen. We maken het vraagstuk ‘tastbaar en bespreekbaar’ door in een beeldverslag slechts enkele personen uit te lichten.

Website 033Fotostad


Met hulp van...

'Ruth, in een ander licht' is mogelijk gemaakt dankzij de hulp van Stichting Amersfoort Fotostad, het kfHein Fonds, het Fentener van Vlissingen Fonds, de Vermeulen Brauckman Stichting en Fotolab Kiekie.

De expositie is onderdeel van het fotofestival 033Fotostad, een initiatief van Mirjam Barendregt en Hans van Helden.

Het projectmanagement voor deze tentoonstelling is verzorgd door Gerard Oonk.

Voor vragen: mail naar gerard@gofoto.nl