De Verplaatsing

La Scuola, de academie voor levenskunst, borduurt verder op het project ‘Ruth in een ander licht’ met De Verplaatsing. De initiatiefnemers dagen ons uit om in de huid te kruipen van iemand anders, ons te verplaatsen in een ander. Dat is normaal gesproken al een hele kunst, maar wat als die ander een vluchteling is?

De aanleiding voor dit initiatief is de fototentoonstelling ‘Ruth in een ander licht’ in Amersfoort, waar fotografen zich hebben laten inspireren door het oude Bijbelverhaal en ‘Het lied van Ruth’.


De opdracht van La Scuola

la-scuola-academie-voor-levenskunst-stoel: de verplaatsingVerplaats je ook in Ruth, in wat zij meemaakte toen ze met haar schoonmoeder meeging. Ervaar wat het is om je land te verlaten. Schrijf daarover een ZeerKortVerhaal (max. 350 woorden), een gedicht, een lied. Of componeer een muziekstuk of schilder een beeld, teken een illustratie. En wie weet zijn er andere vormen waarmee jij wilt duidelijk maken wat deze verplaatsing voor jou heeft betekend.

Je kunt je laten inspireren door het lied van Stef Bos ‘Lied van Ruth‘ en/of door het bijbelverhaal

Stuur jouw Verplaatsing naar welkom@lascuola.nl
Vermeld tevens dat je toestemming geeft voor publicatie door La Scuola.

Op 18 maart 2017 sluiten we De Verplaatsing af met presentatie van een selectie tijdens het jaarlijks concert o.l.v. Gregor Bak en de Hannah Arendt Vertelling van Job Cohen, 16.00 uur in Delft.

Uiteraard verschijnen de inzendingen ook in de uitingen La Scuola (bijv. website, nieuwsbrief en Facebook-pagina).

Op 1 februari 2017 sluit de inzending. Voor 15 februari hoor je of jouw inzending een plek krijgt in het programma van 18 maart in Delft.

Lees verder op de website van La Scuola!